UA-40758121-1

Istanbul – autobus, 6 dana

Opis

Termini

Cena po osobi 

jesen

25.11. – 30.11.2014.

129€

jesen

23.12. – 28.12.2014.

129€

Program putovanja:

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

OBILASCI:  Istanbul – Aja Sofija – Plava Džamija – Topkapi dvorac – Kapali Čaršija – Dolmabahče palata –  Tursko veče – Krstarenje Bosforom

PROGRAM PUTOVANJA:
ISTANBUL
6 dana, 3 noćenja

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (16.10.) – MESTO POLASKA . Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti, odmora i osveženja.

2. dan (17.10.) ISTANBUL Dolazak u Istanbul u podnevnim časovima. Panoramsko razledanje grada autobusom (Plava džamija, Aja Sofija, Valensov viadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana, prelazak na azijsku stranu, Brdo Camlica – Vidikovac…). Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan (18.10.) ISTANBUL. Doručak. Fakultativni poludnevni obilazak Antičkog hipodroma, Plave džamije, Aja Sofije, Topkapi dvorca – muzeja (minimum 15 osoba). Mogućnost fakultativne posete Noćnom lokalu, večera uz piće i trbušni ples. Noćenje.

4. dan (19.10.) ISTANBUL. Doručak. Mogućnost fakultativnog obilaska palate Dolma Bahče poslednja rezidencija otomanskih sultana – raskošna palata u stilu baroka (minimum 20 osoba). U popodnevnim satima, mogućnost fakultativnog krstarenja po Bosforu između dva kontinenta u pratnji lokalnog vodiča (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni rog- najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata-poslednje sedište sultana, Bešiktas, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula (minimum 20 osoba). Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Noćenje.

5. dan (20.10.) ISTANBUL. Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme do 15.00 h po lokalnom vremenu kada je planiran povratak za Srbiju. Noćna vožnja sa kraćim odmorima.

6. dan (21.10.) – putovanje. Dolazak na mesto polaska. Očekivan dolazak u Srbiju na mesto polaska oko 04 časova (u zavisnosti od uslova na putu). (Kraj usluga)

 • Detalji
 • Upit
 • Cenovnik
 • Napomene

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

-prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu

-smeštaj u Istanbulu (3 noćenja sa doručkom –  kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama

-obilaske prema programu (Istanbul 1 – panorama)

-troškove organizacije i vođenja aranžmana

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

-međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 35.000 €) – 6 € (osobe od 19 – 69 god.), 4 € (deca od 0 meseci – 18 god.),  11 € (osobe od 70 – 84 god.)

-ulaznice i fakultativne izlete

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika ,deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

-Istanbul 2 (hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija, Topkapi dvorac-osnovna ulaznica…) – 40 € (sa ulaznicama) odrasli / 30 € deca

-Tursko veče (sa večerom i trbušnim plesom) – 30 € odrasli / 20 € deca

-Dolmabahče palata (sa ulaznicom za Selmluk) – 25 € odrasli / 15 € deca

-Krstarenje Bosforom – 15 € odrasli / 10 € deca do

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana

POPUSTI:

-deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)

-deca od 2 – 12 godina popust 40% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)

-treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

-putnici koji polaze iz Niša i Pirota popust 10 €

SOPSTVENI PREVOZ:

-CENA ARANŽMANA SE UMANJUJE ZA 50 € (odrasli) i 30 € (deca od 2-12 god.)

-pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje

-postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

-NOVI SAD (kod Lokomotive) – doplata 15 € po osobi (MINIMUM ZA REALIZACIJU TRANSFERA JE 10 PLATIVIH PUTNIKA)

-OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz auto put Beograd – Niš, kao i na magistralnom putu Niš – Gradina (granica sa Bugarskom)

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 2 %  po mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:

POLASCI DO 01.10. DO 01.02.2015.…………………najkasnije do 15.04.2015.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Smeštaj je u Istanbulu (Turska) u hotelu sa 3*. Nalazi se u centru starog dela Istanbula, u blizini svih kulturno-istorijskih znamenitosti. Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela ili sličnom:

-HOTEL ART 3* – www.gevrekli.com.tr

Nalazi se u blizini najznačajnijih kulturno-istorijskih znamenitosti Istanbula: Plava džamija, Topkapi dvorac, Kapali čaršija… Hotel poseduje restoran. Svaka soba je sa kupatilom T/WC, klimom, TV-om, telefonom i mini barom.
-HOTEL HIVAS 3* – www.hivashotel.com

Nalazi se u delu grada Laleli. Nalazi se na oko 5 km od centra grada i oko 2km od skoro svih kulturno-istorijskih znamenitosti Istanbula. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba je sa kupatilom T/WC, klimom, TV-om, mini barom,  telefonom i bežičnim internetom.
-HOTEL KEČIK 3* – www.kecikotel.net

Smešten je u delu grada Laleli, najvećem poslovnom centru i šoping zoni Istanbula. Nalazi se na oko 5 km od centra grada i na oko 2 km od skoro svih kulturno-istorijskih znamenitosti Istanbula. Povezan je sa centrom grada gradskim prevozom. Hotel je potpuno renoviran, ima restoran i bar. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon, mini-bar i klima uređaj.

-ROUGE NOIRE HOTEL 3* www.hotelrougenoire.com

Smešten u jednom od najstarijih delova Istanbula, Aksaraju. Hotel ima restoran, parking i 40 soba. Sve su sa kupatilom, telefonom, mini barom, sefom, TV-om i klimom.

-ESKAR HOTEL (Ex AYMA u rangu hotela sa 4*) – http://www.aymahotelsgroup.com/aymaotel.asp?LanguageID=1

Nalazi se u starom delu Istanbula, Laleli, na pešačkoj udaljenosti od Grand Bazara, Sv. Sofije, Plave Džamije itd. Na oko 5 minuta hoda do stanice gradskog prevoza. Hotel nema zvaničnu kategorizaciju, ali je po kvalitetu 4*. Restoran se nalazi u sklopu hotela. Hotel ima 41 sobu. Sve su sa kupatilom T/WC, klimom, mini barom, telefonom, fenom, bežičnim internetom (uz doplatu)

  Odavde možete zatražiti ponudu prema vašim potrebama, a mi ćemo odgovoriti u najkraćem roku. Unestite što je više moguće podataka kako bi smo napravili najoptimalniji aranžman za vas.

  Vaše ime *

  Vaša email adresa *

  Vaš telefon

  Broj putnika:
  odraslih *       dece *

  Početak putovanja *

  Broj noćenja *

  Prevoz *

  Napomene

  Ponovite kod sa slike u prazno polje (antispam zaštita) *

  captcha » » »

  Preuzmite cenovnik za ovaj deo naše ponude…

  Cenovnik

  Dokument je u PDF formatu. Za njegovo pregledavanje je neophodan neki od besplatnih programa poput Adobe Reader-a ili Sumatra PDF Reader-a. Ukoliko uočite neki problem sa ovim linkom ili samim dokumentom, molimo da nas o tome obavestite. Hvala!

  NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

  U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.vivatravel.rs

  Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata

  Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja

  U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet

  Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta

  Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV,  klima uređaj…)

  OPŠTE NAPOMENE:

  Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska

  Ulazna viza nije potrebna za državljane Srbije.

  Kod autobuskih aranžmana  predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta

  Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka,  termina polazaka…)

  Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

  Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom  putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

  Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred

  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja

  Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi

  Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

  Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

  Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA, licenca OTP br.61/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

   

  Hits: 51