UA-40758121-1

DOČEK NOVE GODINE U SOLUNU 29.12.-03.01.2018

  • Opis
  • Smeštaj
  • Program putovanja
  • Cenovnik
  • Napomene
Solun je oduvek bio raskrsnica civilizacija, mesto gde se susreću Istok i Zapad, mešavina velikih kultura i religija. Danas je to grad raskošne lepote i gostoprimljivih ljudi sa svetski poznatim kulturnim nasleđem, pitomom mediteranskom klimom, prijatnim šetalištima uz more, nesvakidašnjim bogatstvom gastronomske ponude i zanimljivim dešavanjima tokom čitave godine. Kao najveći univerzitetski centar Grčke, sedište čuvenog Aristotelovog univerziteta, grad se može pohvaliti izuzetno živopisnim noćnim životom, ali i specifičnom atmosferom koju stvaraju umetnici, studenti i kulturni poslenici iz čitave Evrope.

*Egnatia Palace 4+* – nalazi se u strogom centru Soluna i gleda na solunsku Staru Agoru, nudi smeštajne jedinice sa modernim pogodnostima i sjajnim sadržajima. Raspolaže različitim udobnim i prostranim sobama koje su opremljene klima-uređajem, fenom za kosu, mini-barom i TV-om sa satelitskim kanalima. Gosti mogu da se opuste u sauni ili da posete hotelski velnes centar koji obuhvata parno kupatilo,bazen,saunu i tople ležaljke. Ljubazno osoblje recepcije radi non-stop i može organizovati iznajmljivanje automobila.

*Hotel Capsis – Nedavno renovirani hotel Capsis smešten je u centru Soluna, na 900 metara od Trga Vardaris i na 15min od Aristotelovog trga. U ponudi ima sobe sa besplatnim bežičnim internetom, besplatno korišćenje teretane i sadržaje za sastanke.Hotel Capsis Thessaloniki nudi različite vrste soba. Svaka soba sadrži mini-bar i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Posluga u sobi dostupna je 24 sata dnevno. Nadgledana podzemna garaža na raspolaganju je uz doplatu.
*Hotel Tourist – hotel se nalazi u samom srcu Soluna, u blizini Aristotelovog trga, na nekoliko koraka od centralnog šetališta.Nudi prostrane I potpuno opremljene sobe, sa filozofijom tradicionalnog grčkog gostroprimstva.
*Hotel Kinisi palace 4* – hotel se nalazi u srcu poslovne četvrti u Solunu. Smešten je u istorijskom zdanju pod zaštitom Ministarstva kulture, besplatan bežični internet je dostupan u celom objektu.Sve sobe su klimatizovane i imaju TV sa satelitskim kanalima. Takođe sadrže sef, mini-bar i kupatilo,toaletnim priborom, bade-mantilima i tušem.Grčki doručak se služi svakog dana u trpezariji hotela Kinissi Palace. Iz kafea u prizemlju se pruža pogled na dinamičnu Ulicu Egnatia. Obližnji privatni parking je dostupan uz doplatu.
*Hotel Metropolitan 3* – nalazi se 3 km od Aristotelovog trga, prema TC Cossmos, restoran, bar, recepcija, lift, sef, zvučno izolovane sobe, WiFi internet, parking uz doplatu.

Program putovanja:
1 dan. 29.12. Polazak za Solun u večernjim satima. Noćna vožnja preko Leskovca,Vranja i dalje preko Makedonije, sa usputnim zadržavanjem radi odmora i graničnih formalnosti.
2 dan. 30.12. Dolazak u Solun u prepodnevnim satima. Razgledanje grada: crkva Svetog Dimitrija, Aristotelov trg, spomenik Aleksandra Makedonskog, Bela kula. Smeštaj u hotel od 14h. Fakultativni odlazak do shopping centra Cosmos, slobodno vreme za shopping. Povratak u hotel. Noćenje.
3 dan, 31.12. Doručak. Slobodno vreme. Priprema za odlazak na doček Nove Godine (fakultativni Doček Nove godine u restoranu hotela Capsis – 45€). Individualni povratak u hotel. Noćenje.
4 dan, 01.01. Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta na Meteore (Neverovatne kamene kule manastira Meteori ili „viseće stene“ su nastale povlačenjem mora pre 30 miliona godina. Prvi religiozni objekti se javljaju 985. godine, kada jednu od mnogobrojnih pećina naseljava monah po imenu Varnava. Velika je tajna i nepoznanica kako su se prvi monasi popeli na tu visinu i počeli da grade manastir.U prošlosti se do manastira moglo stići jedino u mreži koja je čekrkom spuštana i podizana. Tokom 1920. godine, za vreme obnove manastira uklesana su stepenice kako bi manastiri postali pristupačniji i materijal se lakše preneo do njih. Danas se manastirska bratstva uvećavaju a mnogobrojnim posetiocima je omogućen pristup u ograničen deo manastirskog kompleksa. Ulaznice u manastire naplaćuje Grčka Nacionalna Turistička Organizacija i iznosi 3€, prilog se može ostaviti po ulasku u manastir..).Uspit je planirana poseta radionici ikona u Kalambaki kraći predah i kupovina suvenira, Nastavljamo put prema Metorima gde je predviđen obilazak manastira Velika Meteora-Preobraženje. Predviđeno zadržavanje oko 3 sata. U povratku je predviđena pauza za ručak u Kalambaki (ručak nije uračunat u cenu aranžmana) i obilazak crkve Sv. Petke u klancu Tembi. Povratak u Solun. Slobodno veče. Noćenje.
5 dan, 02.01. Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do 16h.Odlazak na srpsko vojničko groblje Zejtinlik, polazak za Srbiju. Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima.


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– prevoz autobusima turističke klase na relaciji po programu,
– smeštaj u izabranom hotelu na bazi 3 noćenja sa doručkom ili polupansiona u hotelu Capsis koji obuhvata svečanu večeru za Doček Nove godine)
– usluga turističkog vodiča,
– panoramsko razgledanje grada,
– obilazak Zejtinlika,
– organizacioni troškovi.
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– ulaznice za lokalitete predviđene programom,
– odlazak u tržni centar Cossmos – 5€
– Doček Nove godine u restoranu hotela Capsis 45€
– izlet do Meteora 25€
– međunarodno zdravstveno osiguranje.

-Minimalan broj za realizaciju fakultativnih izleta je 20 putnika.
-Doplata za 1/1 sobu je 50% od cene dvokrevetne sobe
-Deca od 2-12god imaju popust od 50% u pratnji dve punoplative osobe (imaju sedište u autobusu, koriste zajednički ležaj)
Umanjenje za sopstveni prevoz je 15€.
NAČIN PLAĆANJA:
– 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre početka putovanja,
– 30% prilikom rezervacije, ostatak na rate, administrativnom zabranom ili čekovima do marta 2018god.
– plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.
*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

[/tab]

NAPOMENA: za putovanje u Grčku je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu , agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.
VAŽNO: Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju EU.
Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 55 osoba. Agencija zadržava pravo spajanja grupa sa drugim organizatorima putovanja. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije programa, i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora LICENCA OTP 585/2010

Hits: 22