UA-40758121-1

DOČEK NOVE GODINE TREBINJE-DUBROVNIK-MOSTAR-SARAJEVO 5dana – autobusom- tri polupansiona u Trebinju u hotelu 3*

  • Opis
  • Smeštaj
  • Program putovanja
  • Cenovnik
  • Napomene
– UZ HERCEGOVAČKO VINO – TREBINJE-DUBROVNIK KAFA NA STRADUNU-MOSTAR POGLED SA MOSTA -SARAJEVO KOD HASE NA ĆEVAPE

HOTEL INN

1.dan 29/30.12. -Niš – Trebinje
Polazak iz Niša u večernjim satima sa parkinga kod Tempa.Vožnja preko Kruševca, Čačka, Užica, Višegrada, Foče, Tjentišta (gde ćemo napraviti pauzu u zavisnosti od vremenskih prilika) sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak u Trebinje. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora autobusom idemo do izletišta Crkvine, gde se nalazi Hercegovačka Gračanica, verna kopija manastira Gračanica sa Kosova, u kojem je sahranjen Jovan Dučić, galerija pozlaćenih ikona i mauzolej pesnika Jovana Dučića. Sa ovog vidikovca se pruža prelep pogled na ceo grad, planinu Leotar, reku Trebišnjicu i stari kameni Arslanagića most iz XVI. Silazak u grad nastavak vožnje do manastira Tvrdoš iz XVI veka, obilazak manastira, stare vinarije (predviđeno zadržavanje oko 45 minuta). Nakon obilska manastira, vraćamo se u grad I nastavljamo razgledanje Trebinja sa lokalnim vodičem; Obilazak najznačajnijih lokaliteta, šetnja ulicama starog grada, gradske zidine sa trgovima….“Trg Pesnika“ gde su platani stari preko 100 godina, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu se nalaze brojni pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Nakon obilaska povratak u hotel. Večera. Noćenje.
2.dan 31.12. -Trebinje–Dubrovnik–Trebinje
Doručak. Nakon doručka polazak za Dubrovnik – fakultativno. Dubrovnik je jedinstven u svetu zbog impresivnih srednjevjekovnih tvrđava, crkava, samostana i palata i često ga nazivaju biserom Jadrana. Razgledanje grada uz stručnog lokalnog vodiča palata Sponza, Orlandov spomenik, Lovrenac, šetnja Stradunom. Slobodno vreme. Povratak u Trebinje, rana večera. Slobodno veče, doček Nove Godine na gradskom trgu ili fakultativno u restoranu hotela Bellevue ( piće dobrodošlice, meze,večera,dezert, jedno piće po izboru ; za muzički program zadužen je bend Akustik) Noćenje.
3.dan 01.01. – Trebinje – Blagaj – Mostar – Trebinje
Doručak. Polazak za Mostar. Na putu prema Mostaru posetićemo Blagaj, gradić na par kilometara pre Mostara, gde se nalazi najveće kraško vrelo u Evropi, izvor reke Bune pored koga se nalazi i čuvena sufijska tekija. Nakon kraće vožnje dolazak u grad na Neretvi obilazak građevina koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558.g. i po predanjima po uzoru na ovaj mali most kasnije je sagrađen stari most, Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama gde ćemo napraviti pauzu I imati dovoljno slobodnog vremena za kafu, kolače i šoping. Polazak za Trebinje u popodnevnim časovima, nakon dva sata vožnje dolazak u hotel, večera . Noćenje.
4. dan- 02.01. – Trebinje – Sarajevo
Nakon doručka , odjavljivanje iz hotela i polazak za Sarajevo, vožnja prema glavnom gradu uz pauzu kod Jablanice, obilazak mosta na Neretvi koji je deo celine Memorijalni kompleks Bitka za ranjenike na Neretvi, inače deo scenografije filma Bitka na Neretvi iz 1968 god. Nastavak putovanja ka Sarajevu i odmah nakon dolaska panoramsko razgledanje grada i šetnja najužim gradskim jezgrom: mostovi na Miljacki, Gradska većnica, Inat kuća, Careva džamija, Latinski most,pravoslavna crkva, katolička katedrala, Baščaršija (šetnja najstarijim gradskim ulicama pored Begove džamije, Kazandžiluk ulica do trga Sebilj). Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Niš u ranim večernjim časovima.
5. dan – 03.01. … Sarajevo –Niš
Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima


Aranžman obuhvata:
– prevoz autobusom turističke klase (TV,klima)
– 3 polupansiona u hotelu 3* u Trebinju- razgledanje gradova u pratnji stručnog vodiča
(Trebinje, Sarajevo)
– troškove organizacije i vođstva puta

Aranžman ne obuhvata:– Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike(plaćaju se na licu mesta)- Izlet do Dubrovnika i razgledanje starog grada uz pratnju lokalnog vodiča– 10€ (plaća se vodiču u autobusu)- izlet do Mostara
– 10€ (plaća se vodiču u autobusu)
– novogodišnju večeru u restoranu hotela Bellevue – 30€(dva pica, meza, večera, desert, muzika uživo – bend Akustik)

– Međunarodno zdravstveno osiguranje,
– Individualne troškove

Doplata za 1/1 sobu 30€
Deca do 12 godina imaju 20% popusta uz dve punoplative osobe i koriste sve usluge.

*Za realizaciju transfera iz Leskovca,Vlasotinca, Pirota i Knjaževca potrebno
je minimum 4 putnika.
*Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimum 40 prijavljenih putnika.
**Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.
Uslovi i način plaćanja:
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Pro Credit banke na dan uplate.
– 30% prlikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska.
– 30% prilikom rezervacije , ostatak na rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom na tri mesecne rate.

[/tab]

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja agencije  licenca OTP 585/2010

Hits: 28